Home » Opinions » Charlie Hebdo sau Atentatul terorist din inima Parisului

Charlie Hebdo sau Atentatul terorist din inima Parisului

Si toute la France titrait Charlie Hebdo, ça montrerait qu’on n’est pas d’accord avec ça, que jamais on ne laissera le rire s’éteindre.” – Philippe Val

 
Daca toata Franta ar pune ca titlu la ziare Charlie Hebdo, am arata ca nu suntem de acord cu asta, ca niciodata nu vom lasa rasul sa se stinga.” – Philippe Val ( fost sef la ziarul Charlie Hebdo )
I6HTg
Tot Parisul, toata Franta si toata Europa a vuit astazi din cauza atentatelor de la ziarul Charlie Hebdo. Redactia asta printeaza in mod special pamflete si face haz de necaz (cum ar spune romanu) incepand cu aratatul posteriorului papal pana la legile aflate in dezacord cu ceea ce a mai ramas intact din moralitatea occidentala.
Azi dimineata – ca orice om aflat in recuperare – imi luam medicamentele si citeam ziarul, Le Parisien, cand…noutati de ultima ora: 12 morti intr-un atentat terorist la sediul Charlie Hebdo.

Cum am inteles eu lucrurile: saptamanile trecute au fost publicate niste imagini destul de jignitoare cu Mohamed…si nu e pentru prima data. Asa ca musulmanii, suparati, au venit si bum bum bum…s-au razbunat. (pretty simple, huh?)

Desigur, peste tot in lume acum artistii isi arata sprijinul pentru familiile indurerare, partidele politice se unesc sub drapelul compasiunii si solidaritatii, organizand marsuri in memoria celor omorati, dar ceea ce ma deranjeaza pe mine in toata povestea asta este faptul ca mass-media ar trebui sa fie libera. Se presupune ca este cainele de paza al democratiei. Cum ar fi daca toti am incepe sa omoram pe jurnalisti numai pentru ca nu ne place punctul lor de vedere, sau, in cazul de fata, ce deseneaza creionul lor? Nu ii condamn pe toti musulmanii pentru ce au facut acei oameni azi in mijlocul Parisului, insa cred ca mintea mea sare putin la judecata in cazul celor care au apasat pe tragaci.

 B6wZOY8CMAA_b6v
Poate ati citit ca amenintarile existau de luni bune si ca gruparile teroriste se pregateau de mult timp pentru un atac in inima Europei. Amenintarea nu exista doar de ceva timp. Amenintarea a existat dintotdeauna, doar ca nu am vazut-o noi. Iar acum, ca presa ne-a adus-o in prim plan (exact cum au facut cei de la Charlie Herbo) se vad consecintele: 12 artisti morti.
Ar trebui sa inceapa sa imi fie si mie frica de exprimarea in public a propriei opinii?
Pe de alta parte, William Blackstone, in secolul al XVIII-lea, spunea ca orice om liber are un drept sa arate publicului orice sentimente doreste el, A interzice aceasta inseamna a distruge libertatea presei: dar daca publica ceva ce este impropriu, plin de rautate sau ilegal, trebuie sa isi asume consecintele propriilor fapte.
Dar oare, dupa atatia ani de presupusa evolutie, avansare tehnologica si devoltarea culturii, am ajuns din nou sa ne inchidem gura unii altora cu gloante?
 B6wcrG0CUAAs8qk
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s